Ana Menü

Çevrimiçi Kullanıcılar

· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 2

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 308
· En Yeni Üye: beytullahuman

Köşe Yazarları

Üye Istatistikleri

sedoo09:35:12
TOZLU 1 Gün
sanko86 2 Gün
bulut10 3 Gün
zeynoo 3 Gün
halilka... 6 Gün
hbulut 6 Gün
ybaycan 1 Hafta
Mustafa... 1 Hafta
hasan 1 Hafta

Bugün: 0
Dün: 1
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yil: 0
Yeni Kullanici : ALMOFALGE

· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 2
· Toplam Üye Sayısı: 308
Günlük Ziyaretçi
Ziyaretçi : 467899
Site1438 gündür açik
325 ziyaretçi / gün

e-mail Kayit Dagilimi
Yahoo:4 (1.3%)
Gmail: 11 (3.57%)
Hotmail: 249 (80.84%)
MSN: 1 (0.32%)
Mynet: 9 (2.92%)
Other: 34 (11.04%)

Üye Girişi

Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

Anket

Sitemizde Facebook'u Kimler Kullanıyor?

Kullanıyorum
Kullanıyorum
82% [9 Oy]

Kullanmıyorum
Kullanmıyorum
18% [2 Oy]

Oy: 11
Oy vermek için üye girişi yapmış olmanız gerekmektedir.
Başlama Tarihi: 22/11/2011

Anket Arşivi

Reklamlar

En Çok Mesaj Atan Üyeler

Reklamlar-Destek

Başlığı Görüntüle

Başlığı Yazdır
ESKİ RAMAZANLAR
hbulut
Benim köyde en uzun kaldığım zaman, Ortaokula gittiğim yıllardaki yaz tatilleri idi. Bu günlerde olduğu gibi , Ramazan yazın en sıcak aylarına denk gelirdi.

Akşam namazı vakti öncesi yaşlılar arasında köy camisinin önünde eski tahta bir masa üzerine, küçük bir iftar sofrası hazırlardı. Bazen sıcak bir ekmek, bir tabak peynir, karpuz veya kavun ile iftar açılır, daha sonra namaz kılınırdı.

Aradan çok uzun zaman geçtiği için bu küçük iftar organizasyonlarını tertipleyen büyüklermizin isimlerini hatırlamakta zorlanıyorum. Hatırladığım , onlardan birisi rahmetli Hacı Galip idi . Hepsinden Allah razı olsun, uzun günlerin sonunda ayak üstü, bir kaç lokma ile yapılan iftarların lezzetini hala unutamıyorum. Umarım bu küçük iftar ziyafetleri devam ediyordur.

Benim işim olmadığı için, bir kaç kafa dengi arkadaşla birlikte sahura kadar uyumazdık. Günler çok uzun ve işler yorucu olunca insanlar sahuru uzun tutardı. Ayrıca o günlerde köyde tütün fazla ekildiği için, insanlar tütün işleri için zaten erken uyanırlardı. Bu sebeple çoğu insan davulcu gelmeden uyanmış olurdu.

Davulcumuz rahmetli Refik çok güzel davul çallardı. Gündüzden kendisine tembih edilen, bahşiş almayı umduğu evlerin önünde uzun çalar ve küçük konserler verirdi. Bazen kendisi sahur yemeği bulmak ve sahura yetişmek için biryerlere gider davul çalma işini gençlere bırakırdı.

Bu vesile ile ebediyete göçenlere Allah'tan rahmet diliyor, hayatta olanlara selam ediyorum.

irfanhoca
Nerde o eski ramazanlar diyerek lafa başlayayım,hani hep öyle başlarlarya lafa...
Biliyorsunuz,belkide bilmiyorsunuz,ben balatlıya 1987 de gelip göreve başladım,yani Çanakkale Ayvacık'tan buraya geldim...Hasan beyde bahsediyorya,iftar vakti gelince her gün bir hane veya iki hane cami önüne iftarlık gönderir.yani bir nevi iftar verecek haneleri sıraya koyarlardı.Bir iftar vaktinde 2 hane yemek göndermiş.cami önüne biriken cemaat ile ezan sonrası oturduk orucumuzu açtık,ama o kadar gelen yemekleri yememiz mümkün değil.tabiki sevdiklerimizden yedik,çok kısmı geri gitti.ertesi günü bir dedi kodu gidiyor.benim gönderdiklerimi yememişler falancanın yemeklerini yemişler.cami önüne iftarda toplanan cemaat dediki:bundan sonra kimse buraya yemak falan göndermesin.sevap işleyelim derken günaha batmayalım...O gün bu gündür ,cami önünde oruç açma adedi artık yoktur.ezan olunca her vatandaş evinde orucunu açar.namazını da kılar sonra ya terafihe,ya kahveya gider...
Düzenleyen irfanhoca Düzenleme Tarihi: 31-08-2009
irfan yıldııız<*>

www.balatlikoyu.com
sanko86
Çok Üzücü bir gelişme olmuş köyümüze has böyle adetler devam etseydi ne kadarda hoş olurdu.
Balatlı Köyü Tanıtım Sitesine Hoşgeldiniz.

www.balatlikoyu.com
Atlanılacak Forum:

Reklamlar

Sayfa oluşturulma süresi: 0.04 saniye
467,899 Tekil Ziyaretçi