Ana Sayfa · Haberler · Resimler · Videolar · Tarım Faaliyetleri · Tarih ve Nüfus · Forum10/09/2010 12:35
Başlığı Görüntüle
Balatlı Köyü Web Sitesi - BİGADİÇ | Hoşgeldiniz. | Serbest Tartışma Alanı
Yazan Üye 5 yılı dolan imamların görev yeri değişecek
@sanko86
Sistem Yöneticisi

Üye Resmi

Rep Puanı:
Rep Gücü: 90988
Durumu: Sitede Degil

Mesaj Tarihi 01-10-2009
Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlilerinin yükselme ve tayin yönetmeliğini değiştirdi. 90 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemeye göre aynı yerde 5 yıl görev yapan imamlar rotasyona tabi tutulabilecek. İmam ve müezzinlerin yer değiştirmesine, il ve ilçe müftülerinden oluşan komisyonlar karar verecek. Görev değişimleri il sınırları içinde olacak.

Komisyon iller arası tayin yapamayacak. Düzenleme ile imam ve müezzinlerin çok uzun yıllar aynı yerde görev yapmasının önüne geçilecek. Uygulamanın 5 yılı dolan herkesin zorunlu olarak yer değiştireceği şeklinde anlaşılmaması gerektiğini belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, "Kimin devam edip kimin yer değiştireceğine komisyon karar verecek." dedi.

Uygulama, 2010 yılı Haziran ayından itibaren başlayacak. İlk önce hakkında şikâyet bulunan ve 10-15 yıl aynı yerde görev yapan din adamları yer değiştirmeye tabi tutulacak. Halen Diyanet'te uygulanan sistemde din adamı istemediği sürece tayin edilmiyor. Çok sayıda imam ve müezzin, göreve başladığı camiden emekliye ayrılıyor. Teşkilata hareketlilik getirmek istediklerini kaydeden Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, özellikle taşrada görev yapan personelin önünü açmak istediklerini, meslekî bilgi ve tecrübeyi ödüllendirecek bir sistem kurduklarını ifade etti. Diyanet yeni sistemle çalışanlarına yönelik performans düzenlemesi de getiriyor. Buna göre din adamları, en geç iki yılda bir sınava tabi tutulacak. Bu sınava girmeyen görevli, nakil talep edemeyecek. Sınavda elde edilen başarının yanı sıra kıdem, eğitim, nitelik ve performans yer değiştirmede esas teşkil edecek

Yenişafak

Balatlı Köyü Tanıtım Sitesine Hoşgeldiniz.
softbal200@gmail.com www.balatlikoyu.com
Yazan Üye RE: 5 yılı dolan imamların görev yeri değişecek
^irfanhoca
Yöneticimiz

Üye Resmi

Rep Puanı:
Rep Gücü: 27522

Mesaj Tarihi 02-10-2009
Bu sistem uygulanırsa güzel olur...benim sıkıntım yok.Genelde bir köyde sıkıntısı olnların yeri değiştirilir.bu kanunla bu iş kolaylaşır.
Kurulan komisyona il müftüsü başkanlık edecek,ilçe müftülerine soracak,ilçelerde köylü ile sorunu olanları soracak.sorun olanların değiştirilmesi kolay olacak,
Öyle olmalıydıki.rotosyon tüm illere olmalıydı,mesela Balıkesir'deki imamı Şırnak veya Mardin'e gönderebilmeliydi.Mardindeki bir imamıda Balıkesir'e ... o zaman bir haraketlılik olurdu...Ama olmaz.bu karışıklılığa sebeb olur,meshep farklılıkları sorun olur.doğudaki batıya gelmek belki isteyebilir ama batıdaki hiç bir imam doğuya (Şırnak'a)gitmek istemez...neyse bildikleri gibi yapsınlar...

irfan yıldııız<*>
irfanhoca10@hotmail.com www.balatlikoyu.com
@sanko86
Sistem Yöneticisi

Üye Resmi

Rep Puanı:
Rep Gücü: 90988

Mesaj Tarihi 02-10-2009
Bu işlevler ile ilgili çok ilginç yorumlar var.Fakat sonuç bu yönetmeliğin uygulanamayacağı.

Balatlı Köyü Tanıtım Sitesine Hoşgeldiniz.
softbal200@gmail.com www.balatlikoyu.com
^irfanhoca
Yöneticimiz

Üye Resmi

Rep Puanı:
Rep Gücü: 27522

Mesaj Tarihi 02-10-2009
Evet....bencede...Burası türkiye....

irfan yıldııız<*>
irfanhoca10@hotmail.com www.balatlikoyu.com