Ana Menü
· Ana Sayfa
· Haberler
· Resimler
· Videolarımız
· Forum
· Köşe Yazıları
· Önemli Dosyalar
· Desteklenen Siteler
· Tarım Faaliyetleri
· Harita ve Uydu Görüntüleri
· Tarih ve Nüfus
· Sağlık Koşulları
· Eğitim Öğretim
· Spor Faaliyetleri
· Düğün Törenleri
· Çevre ile İlişkiler
· Dini Bayramlar
· Şehit ve Gazilerimiz
· Çoğrafi Konum
· Köyümüzün Camisi
· Arama
· Bize Ulaşın
· Yardım
· Haberler
· Resimler
· Videolarımız
· Forum
· Köşe Yazıları
· Önemli Dosyalar
· Desteklenen Siteler
· Tarım Faaliyetleri
· Harita ve Uydu Görüntüleri
· Tarih ve Nüfus
· Sağlık Koşulları
· Eğitim Öğretim
· Spor Faaliyetleri
· Düğün Törenleri
· Çevre ile İlişkiler
· Dini Bayramlar
· Şehit ve Gazilerimiz
· Çoğrafi Konum
· Köyümüzün Camisi
· Arama
· Bize Ulaşın
· Yardım
Çevrimiçi Kullanıcılar
· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 3
· Çevrimiçi Üyeler: 0
· Toplam Üye Sayısı: 308
· En Yeni Üye: beytullahuman
· Çevrimiçi Üyeler: 0
· En Yeni Üye: beytullahuman
Köşe Yazarları
Yazar:İrfan YILDIZ
Köşe Yazarı olmak isteyen üyelerimiz başvuru için tıklayınız.
Üye Istatistikleri
| sedoo | 09:13:43 |
| TOZLU | 1 Gün |
| sanko86 | 2 Gün |
| bulut10 | 3 Gün |
| zeynoo | 3 Gün |
| halilka... | 6 Gün |
| hbulut | 6 Gün |
| ybaycan | 1 Hafta |
| Mustafa... | 1 Hafta |
| hasan | 1 Hafta |
Bugün: 0
Dün: 1
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yil: 0
Yeni Kullanici : ALMOFALGE· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 3
Günlük Ziyaretçi
Ziyaretçi : 467898
Site1438 gündür açik
325 ziyaretçi / gün
e-mail Kayit Dagilimi
Yahoo:4 (1.3%)
Gmail: 11 (3.57%)
Hotmail: 249 (80.84%)
MSN: 1 (0.32%)
Mynet: 9 (2.92%)
Other: 34 (11.04%)
Gmail: 11 (3.57%)
Hotmail: 249 (80.84%)
MSN: 1 (0.32%)
Mynet: 9 (2.92%)
Other: 34 (11.04%)
Üye Girişi
Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.
Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Anket
Sitemizde Facebook'u Kimler Kullanıyor?
Kullanıyorum
82% [9 Oy]
Kullanmıyorum
18% [2 Oy]
Oy: 11
Oy vermek için üye girişi yapmış olmanız gerekmektedir.
Başlama Tarihi: 22/11/2011
Anket Arşivi
Oy vermek için üye girişi yapmış olmanız gerekmektedir.
Başlama Tarihi: 22/11/2011
Anket Arşivi
Reklamlar
En Çok Mesaj Atan Üyeler
| sanko86 | 747 |
| irfanhoca | 621 |
| Turkistan | 448 |
| kurtoglu73 | 336 |
| yasincavdar | 262 |
| samidayi | 98 |
| hbulut | 65 |
| -emre- | 62 |
| omerfozcan | 41 |
| isayik | 39 |
| ismail ozcan | 35 |
| ismail | 32 |
| vatan40 | 28 |
| sehzadem | 27 |
| asigenc_10 | 22 |
| TOZLU | 21 |
| hatiphaloo | 17 |
| mehmetkocaer | 17 |
| -ahmet- | 15 |
| ahmet emre | 10 |
Reklamlar-Destek
Başlığı Görüntüle
|
DOMUZ GRİBİ
|
|
| irfanhoca |
Mesaj Tarihi 24-10-2009
|
|
Moderatör ![]() Mesaj Sayısı: 621 Katılım Tarihi: 13/07/2008 |
Domuz gribi aşısı olalımmı olmayalımmı? Çocuklar bu aşıdan olsunmu olmasınm? Çünkü medyada bir curcuna aldı başını gidiyor... 1.Bu aşı domuzdanmı yapılıyor. 2.Milletin yaygarasıyla vatandaş korkuyor. 3.Eskiden aşımı varmış diyenler, 4.Eskidende kolera sıtma.zature aşısı olduğunu unutanlar 5.Başkaca fikri olup olmayanlar. Bu ve buna yakın maddeler ile Domuz Gribi aşısı... Sizce....? irfan yıldııız<*>
|
|
|
|
| sanko86 |
Mesaj Tarihi 25-10-2009
|
|
Site Admin ![]() Mesaj Sayısı: 752 Katılım Tarihi: 01/07/2008 |
Çocuklarda Domuz Gribi İçin Önlemler![]() Meksika da başlayarak diğer ülkelere yayılım gösteren Influenza A H1N1 grip salgını tüm dünyaya yayılmış durumda. Günümüzde mevcut salgını oluşturan bu virüsün yapısı incelendiğinde hem ‘domuz tipi’, hem mevsimsel grip oluşturan ‘insan tipi’, hem de ‘kuş gribi tipi’ ile karışmış melez bir virüs olduğu saptandı. Okulların açılmasıyla birlikte yayılma riski daha da artacak olan domuz gribi ile birlikte mevsimsel grip salgınına karşı veliler ile birlikte okulların hazırlıklı olarak işbirliği yapması önem taşıyor. Acıbadem Maslak Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sesin Kocagöz, çocukların bu virüsleri erişkinlere göre daha çok yaydıklarını, bu nedenle hastalığın yayılmasının önlenmesinde temizliğin büyük rol oynadığını belirtiyor. Ayrıca kalabalık ve havasız ortamlar risk oluşturduğu için mümkün olduğunca bu tür ortamlardan uzak durmak gerekiyor ve kapalı alanların sıkca havalandırılması önem taşıyor. Prof. Dr. Sesin Kocagöz, çocukların acilen sağlık kuruluşuna götürülmesini gerektiren belirtileri ve yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor: - Yakınmalarının artması - Hızlı veya zor nefes alma - Vücutta solgunluk ya da morarma - Beslenememe - Uyarılara cevapta azalma ve uykuya meyil - Huzursuzluk - Ateşle beraber döküntü görülmesi - Bu durumlar ortaya çıktığında en yakın sağlık merkezi aciline başvurun. - Mümkün ise önceden hekiminiz ile temasa geçin ve bilgilendirin. - Yolculuk sırasında çocuğunuzun ağzını ve burnunu maske ile kapatarak etrafa bulaşma riskini azaltın. (Şayet çocuğunuz maske takamayacak durumda ise etrafındaki kişilerin maske takması gerekmektedir.) Prof. Dr. Sesin Kocagöz, ailelere çocuklarının domuz gribi konusunda taşıyabileceği riskler ve alınacak önlemler hakkında şu bilgileri verdi: Çocuğunuzda H1N1 (Domuz Gribi) Varsa Yapılması Gerekenler: - Tüm önlemlere rağmen çocuğunuz grip olduysa vakit kaybetmeden okul yönetimini bilgilendirin. - Hekiminize başvurun. Hekiminiz çocuğunuza gerekli testlerin ve tedavi planını oluşturacaktır. - Şayet çocuğunuzun genel durumu iyi ise bulaştırma riskini aza indirmek için evde istirahat etmesini sağlayarak bol sıvı alıp, var olan yakınmalarına yönelik tedavi uygulayın. - Boğaz ağrısı için pastil, yüksek ateş, baş ve genel vücut ağrısı için ateş düşürücü, ağrı kesici almasını sağlayın. Çocuğunuzun Okulunda H1N1 (Domuz Gribi) Virüsü Çıktıysa: - Okul yönetiminin önerileri doğrultusunda hareket edin. - Hapşırırken ve öksürürken çocuğunuzun ağzını ve burnunu tek kullanımlık mendillerle kapatması ve kullanılmış mendilleri çöpe atması konusunda eğitin. - Özellikle hapşırdıktan veya öksürdükten sonra, ellerini iyice yıkamasını sağlayın. - Yıkayamayacağı durumlarda kullanması için çantasında alkol bazlı el temizleyici bulundurmasını ve kullanmasını sağlayın. El Sıkışmayın, Öpüşmeyin Oseltamivir ve zanamavir isimli antiviraller ilk 48 saat içinde alınırsa belirtilerin azalmasına ve oluşma riski olacak komplikasyonların önlenmesinde etkilidir. Hekiminiz gerekli gördüğü takdirde antiviral tedavi verecektir. Özellikle altta başka hastalığı olanlarda riskli hastalık gurubunda olanlara (yaşlı ve çocuklar ile hamileler, kalp, akciğer veya böbrek hastalığı olanlar ile kanser ve benzeri tedavi altında olanlar) enfeksiyonu ağır geçirenlere önerilir. Ek olarak başka insanlara bulaştırmamak için, kalabalık ortamlara girmemek, özellikle riskli olan grup olan yaşlı ve çocuklardan uzak kalmak, öksürme ve hapşırma sırasında mendille ağız ve burunu kapamak ve sonrasında mendili atmak önerilmektedir. Grip ve diğer enfeksiyonlardan korunmanın en önemli yolu sıklıkla sabun ve su ile ellerin yıkanmasıdır. Öksürdükten veya hapşırdıktan sonra ellerinizi mutlaka yıkayın Grip Nasıl Bulaşıyor- - Öksürük ve hapşırma yoluyla, hasta kişinin tükürük zerrecikleri havaya yayılarak sandalye masa gibi yüzeylere bulaşabilir. - Kişi virüsün bulaştığı bir yere dokunduktan sonra ellerini ağzına, gözlerine veya burnuna sürerse virüs bulaşabilir. - Bu yüzeylerde virüsün ne kadar süreyle canlı kalabileceğini etkileyen ısı, nem oranı, yüzey niteliği gibi pek çok faktör söz konusudur. Hasta kişinin temasının olduğu bu yüzeylere dokunulmamalı, herhangi bir sebeple dokunulduysa eller yıkanmalıdır. - Bu yüzden sıklıkla ev, ofis ve okullarda kirliliğin çok olacağı yüzeylerde temizliklerinin sıklıkla yapılması gereklidir. - Temizliğin normalde kullanılan standart ortam temizlik ürünleri ile yapılması yeterlidir. - Ellerin sabun ve su ile yıkama ortamı bulunmadığı durumlarda alkol bazlı el temizlik ürünleri kullanılmalıdır. Temizlikte Şunlara Dikkat Edin: - Grip virüsünün yayılmasını önlemek için, yüzeylerin (masalar, kapı kolları, banyo yüzeyleri mutfak tezgahı, oyuncaklar v günlük temizlikte kullanılan deterjanlarla temizlenmesi yeterlidir.- Hastalara ait çarşaf, çamaşır, havlu ve kap kacağın ayrı olarak yıkanmasına gerek yoktur. - Ancak, bu eşyalar yıkanmadan başkası tarafından kullanılmamalıdır. - Bu çarşaflar mümkün olduğunca elle temas edilmeden taşınmalı ve yıkanmalıdır. Hastanın çarşafları, çamaşırları değiştirildikten sonra eller mutlaka sabunlu suyla yıkanmalıdır. - Hastaya ait kap kacak ya bulaşık makinesinde ya da elde deterjan kullanılarak yıkanmalıdır. Bunları Aklınızda Tutun: - Mevsimsel grip aşısının yaptırılmasının ardından birkaç ay sonra gelmesi planlanan H1N1 aşısının ( üç hafta ara ile iki doz) yapılması korunmada önemlidir. - Okulların grip salgını nedeni ile bir süreliğine kapanması olasılığına karşın hazırlıklı olun. - Çocukların bu nedenden dolayı bir süreliğine evde kalma ihtimallerine karşın bakımları ve sıkılmamaları için koşullarınıza uygun planınızı önceden oluşturun. - Grip benzeri bulgularınız var ise evde kalın. - Bu grup enfeksiyonlarda okullar ve iş yerleri enfeksiyonun yayılması için ana kaynak oluşturmaktadır. Bu yüzden bulaşma zincirini kırmak için evde kalın. - Sakin olun. - Hastalık belirtileri geliştiyse telaşlanmayın. - Zaman kaybetmeden hekiminize başvurun ve onun önerilerine uyarak belirtilerin başlamasından 7 gün sonrasına ya da belirtilerinizin tamamen geçmesinden bir gün sonrasına kadar evde dinlenin. - Hasta görünen, ateşli ve öksürüğü olan kişiler ile yakın temastan kaçının. hekimce.com Balatlı Köyü Tanıtım Sitesine Hoşgeldiniz.
|
|
|
|
| irfanhoca |
Mesaj Tarihi 25-10-2009
|
|
Güzel açıklama olmuş..Teşekkürler
irfan yıldııız<*>
|
|
|
|
| sanko86 |
Mesaj Tarihi 26-10-2009
|
|
Domuz gribi belirti nelerdir? İLK BELİRTİLER: • Hızlı ya da zor nefes alma • Huzursuzluk • Vücutta solgunluk ya da morarma • 38 dereceyi geçen ateş • Beslenememe ve çok aşırı uyku hali, domuz gribinin belli başlı belirtileri, uzmanlara göre. Ateşle birlikte, döküntünün olması ise, hemen hasteneye gitmenizi gerektiriyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Hızır Yılmaz “Hastalar virüsü, belirtileri başlamadan bir gün öncesinden, belirtilerden sonra bir hafta daha bulaştırmaya devam ederler” diyor. Virüslü ortamla temasta bulunanlarda, 7 gün içinde, 38 dereceyi geçen ateş, boğaz ağrısı, halsizlik, ishal, kusma, kas ağrıları gibi şikayetler görülebilir. Balatlı Köyü Tanıtım Sitesine Hoşgeldiniz.
|
|
|
|
| irfanhoca |
Mesaj Tarihi 26-10-2009
|
|
Allah kiseyi domuz gribi ile imtihan etmesin...yani kimseye domuz gribi gelmesin... Ama illa bir grip aşısı olmak lazım*yes* irfan yıldııız<*>
|
|
|
|
| sanko86 |
Mesaj Tarihi 26-10-2009
|
|
Amin....
Balatlı Köyü Tanıtım Sitesine Hoşgeldiniz.
|
|
|
|
| irfanhoca |
Mesaj Tarihi 28-10-2009
|
|
Şimdi de eczanelerde grip aşısı kalmadı..dün grip aşısı için gittim..hocam hiçbir yerde yok dediler...Yani aşı olmadık
irfan yıldııız<*>
|
|
|
|
| ayse erturul |
Mesaj Tarihi 29-10-2009
|
|
Yeni Üye ![]() Mesaj Sayısı: 2 Katılım Tarihi: 26/10/2008 |
slm hocam domuz gribi aşısı olalım mı diye bi başlık atmışsınız.. bana sorarsanız ben bir sağlık çalışanı olarak bu aşıyı yaptırmıcam... ve çevremde çoğu sağlık çalışanlarıda aynı görüşte ve çocuklarına bile sizi aşılamaya geldiklerinde bizi arayin ve aşıyı yaptırmayın diyiyorlar... temmuz ayında yapılan bi arastırmada yaklasık 92500 vaka görülmüş ve bunların 500 tanesinin öldüğü bildirilmiş...bulaşıcılığı çok fazla... ama ölüm riski az.. zaten bunların içinde bağışıklık sistemi zayıf,düşük doğum ağırlıklı bebekler, kronik hastalar ve yaşlılar gibi vakalarıda düşünürsek az bi sayı... normal bir grible bile bu tür vakaların öldüğü bilinmektedir.. önemli olan sağlıklı beslenmek ve temizliğe özen göstermek.... |
|
|
|
| ayse erturul |
Mesaj Tarihi 29-10-2009
|
|
Yeni Üye ![]() Mesaj Sayısı: 2 Katılım Tarihi: 26/10/2008 |
İşte domuz gribinden koruyan besinler... Kırmızı biber: Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir C vitamini gribin etkisini yüzde 80 oranında azaltabilecek kadar güçlü bir silahtır Yoğurt: İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur Böylece grip virüsü vücutta barınamaz Yeşil çay: Bağışıklığı güçlendiren r0;epigallocatechin gallater1; isimli kimyasalı içerir Günde 3 fincan tavsiye ediliyor Badem: Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir Gripten korunmak için her gün bir ara öğün olarak 24 tane badem yemeye çalışın Taze patates: İçindeki r0;beta carote r1;, gribe karşı koruma özelliğini verir Vücutta A vitaminine çevriliyor ve grip tedavisinde önemli rol bir oynuyor Tavuk suyuna çorba: Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur Sarımsak: Sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 25 kat azaltıyor ve virüsü öldürme özelliği de bulunuyor Taze sarımsak daha etkili Zencefil: İçeriğinde doğal olarak bulunan r0;gingerolr1; maddesi, her türlü enfeksiyonu uzakta tutmaya yardımcı Zencefil çayını tercih edebilirsiniz Ceviz: Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar İçindeki selenyum oranı diğer tüm gıdalardan 10 kat oranında daha fazladır Turunçgiller: Önemli bir C vitamini kaynağıdır Özellikle sigara kullanıyorsanız gribe yakalanma riski daha yüksek olduğu için bol bol C vitamini almanız gerekiyor Bal: Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir Çaya ya da yoğurda katarak tüketirseniz etkisi daha da güçlü olur Lahana: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir Mantar: Beta-glucan isimli gribe karşı koruyan bir madde içerir Bağışıklığın grip virüsünü tanımasını ve onu yok etmek için harekete geçmesini sağlar Yulaf: Lif, E ve B vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve beta-glucanr17;lar bakımdan zengindir Elma: Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 25r17;ini karşılar Kırmızı et: Bağışıklık sistemini harekete geçirmek için kırmızı et tüketmek gerekiyor Yetişkinlerin günde ortalama 40-60 gram et tüketmesi tavsiye ediliyor Balık: Omega 3 tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz Haftada 2 porsiyon balık tüketilmeli Soğan: Doğal antibiyotikler içerir Bunun yanında gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendiren r0;quercetinr1; isimli bir madde de bulundurur |
|
|
|
| sanko86 |
Mesaj Tarihi 29-10-2009
|
|
Kırmızı biber ile ilgili bende haberlerde izledim aynen üste yazılanlar aktarıldı.Teşekkürler.
|
|
|
|
| irfanhoca |
Mesaj Tarihi 08-11-2009
|
|
Domuz gribi olmuyoruz....güvendiğim bir sağlıkcıda dedi Canlı aşı... grib aşısına devam ama oda yok satıyor irfan yıldııız<*>
|
|
|
|
| kurtoglu73 |
Mesaj Tarihi 09-11-2009
|
|
Moderatör ![]() Mesaj Sayısı: 338 Katılım Tarihi: 01/07/2008 |
ellrinize sağlık,bir önemli husus ta, mevsiminde üretilen sebzeleri tüketmek olsa gerek diye düşünüyorum.. |
|
|
|
| sanko86 |
Mesaj Tarihi 09-11-2009
|
|
Sebze ve meyve doğal çözüm zaten.
|
|
|
|
| yasincavdar |
Mesaj Tarihi 15-11-2009
|
|
Moderatör ![]() Mesaj Sayısı: 264 Katılım Tarihi: 03/07/2008 |
herkes şahsi temizliğine coook dikkat etmeli .
yasin çavdar
|
|
|
|
| sanko86 |
Mesaj Tarihi 15-11-2009
|
|
Bu zaten her türlü hastalık için gerekli bir önlem
|
|
|
|
| yasincavdar |
Mesaj Tarihi 16-11-2009
|
|
bu aralar daha çook dikkat etmek lazım sanko
yasin çavdar
|
|
|
|
| sanko86 |
Mesaj Tarihi 16-11-2009
|
|
Demekki önceden pek dikkat etmiyorduk.Böyle bir hastalık iyi oldu sünnet etmiş oluyoruz
|
|
|
|
| yasincavdar |
Mesaj Tarihi 16-11-2009
|
|
katılıyorum sana sankooo
yasin çavdar
|
|
|
|
| irfanhoca |
Mesaj Tarihi 17-11-2009
|
|
İnsanlar.dolayısiyle müslümanlar.pek temizliğe dikkat etmiyorlardı. Domuz gribi insaları temizliğe ve temiz olmaya yöneltti İslamın koyduğu her prensibin.her önerinin,bu şekilde haklılığı daha iyi anlaşıldı. İslam ,kurallarını koyarken insanlara eziyet olsun.külfet olsun diye koymamıştır Her haramında ve her helalinde mutlaka insanlar için bir fayda veya zarar vardır. irfan yıldııız<*>
|
|
|
|
| sanko86 |
Mesaj Tarihi 18-11-2009
|
|
Güzel bir noktaya değinmişsin hocam teşekkürler.*clap*
|
|
|
|
| Atlanılacak Forum: |

günlük temizlikte kullanılan deterjanlarla temizlenmesi yeterlidir.